neljapäev, 21. august 2014

Heegeldatud sinine kleit



 


See sinine kleit on heegeldatud Hanna Gable lõngast.  Alustasin motiivide heegeldamisest. Täpselt ei mäletagi enam kui palju neid oli. Lõpuks heegeldasin nad omavahel kokku. Alla on õmmeldud puuvillasest venivast kangast vooder. Varrukad on otsa heegeldatud-ühekordne sammas ja kaks aassilmust vahele. Nii sai ruudumuster.


Kootud punane kleit

Kootud punane kleit mulle endale. Ka juba eelmise suve töö. Lõng on Katia Brisa. Mustrid laenatud Haapsalu sallidelt(vähemalt osa neist).



 


Kootud sai vardal nr.3 ja nii, et alustasin alt äärest ja lõpetasin õla peal. Varrukate jaoks korjasin silmad üles ja kudusin otsa. Alläär,  varrukaotsad ja kaelakaar on üle heegeldatud.










Kaks õlakotti

Üks kottidest(kootud) on valminud juba varem,teine on tänavusuvine töö. Kootud valge koti põhilõng oli üks vanadest varudest leitud lõng, mis tundus oma olemuselt väga kuntstlik ja natuke nagu kilene. Igatahes mingit riideeset poleks sellest teha tahtnud. Nupud tulid otse kerast-müüdi vahepeal sellist nuppudega lõnga. Idee on ajakirjast Käsitöö-natuke enda jaoks mugandatud.
Teine kott on Katre Arula kindakirjatehnikas. Jõuluvana tõi mulle viimati tema raamatu ja selle järgi siis pusisin.